Terug

Een nieuwe richting

10 september 2021

Volgende week maak ik een nieuwe start in de Tweede Kamer. Na een aantal maanden met een burn-out thuis in Enschede te zijn geweest, ben ik voldoende hersteld om weer aan de slag te gaan. Daarbij hebben heel veel lieve berichten, kaarten en bloemen mij erg gesteund. Heel veel dank daarvoor. Wel probeer ik het werk wat rustiger op te pakken dan ik eerder deed en dat zal nog een hele uitdaging worden. Als zelfstandig Kamerlid word je verwarrend verplicht als groep aangeduid, maar zal ik het toch echt alleen moeten doen.


In de Tubantia heb ik iets verteld over hoe ik het afgelopen jaar beleefd heb:

Bekijk het artikel


De afgelopen maand heb ik ook veel nagedacht over welke onderwerpen ik wil en kan oppakken in de Tweede Kamer. Daarover zal ik meer vertellen bij de lezing in De Balie in Amsterdam op 17 september.
Die zal ook gewoon via internet te volgen te zijn.

Na die lezing en ook na de lezing bij de G10 in Amsterdam en eentje in Oldenzaal in oktober, wil ik graag het gesprek aangaan over de plannen en de prioriteiten. Die ideen zal ik ook publiceren om ze zo concreet mogelijk te maken. De hoofdpunten heb ik alvast op papier gezet in wat een aanzet tot een manifest zou kunnen zijn. Het gaat over goed bestuur in Nederland. Het bevat concrete voorstellen, bijvoorbeeld om de rechten in de Grondwet ook echt centraal te stellen en waar te maken. Je kunt het hier lezen


En als je op de hoogte wilt blijven, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


Ik heb er zin in en er is ontzettend veel recht te herstellen in Den Haag. Daaraan wil ik mijn steentje bijdragen.

Cookiemelding

We gebruiken cookies om je de beste ervaring te bieden op onze website. Onder 'instellingen wijzigingen' lees je meer over welke cookies wij gebruiken. Wil je weten hoe wij in onze dienstverlening omgaan met persoonsgegevens, lees dan onze Privacy Statement.

Noodzakelijke & functionele cookies

Wij plaatsen noodzakelijke cookies om te zorgen dat basisfuncties van onze website goed werken. Functionele cookies zorgen ervoor dat je de website op de juiste manier kan bekijken en gebruiken. Ze onthouden bijvoorbeeld welk product je wilt bestellen en uw voorkeursinstellingen zoals taal. Deze cookies hebben zeer weinig invloed op jouw privacy en plaatsen wij daarom altijd.

Ingeschakeld Uitgeschakeld

Analytische cookies

Analytische cookies zoals Google Analytics en Google Tag Manager meten het website bezoek en helpen ons om de website te verbeteren. Deze gegevens worden anoniem verzameld en hebben weinig invloed op jouw privacy.

Ingeschakeld Uitgeschakeld

Marketing cookies

Marketing cookies (zoals LinkedIn, Twitter, Facebook en Pardot) worden gebruikt om te zien hoe je onze website gebruikt en op basis daarvan relevante of gepersonaliseerde advertenties te tonen op onder andere social media. Ze zorgen er ook voor dat je een advertentie niet te vaak te zien krijgt. Ook gebruiken we deze cookies om voorkeuren te onthouden als je bijvoorbeeld eerder een formulier ingevuld hebt en later terugkomt op onze website.

Ingeschakeld Uitgeschakeld